Sosyal Medya

YaÅŸam

Savcı Öz’den TİB için suç duyurusu

Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.



Suç duyurusunda bulunduÄŸunu Twitter hesabından açıklayan Savcı Öz, “Mahkeme kararı olmadan Twitter ve Youtube’yi kapatan TÄ°B’e mahkeme kararlarını uygulamadığı için suç duyurusunda bulundum” dedi.

Öz, suç duyurusu dilekçesinin fotoÄŸrafını da yayımladı. Dilekçede Öz’ün Sabah Gazetesi’nin internet sitesinde kendisi hakkında asılsız ve hukuka aykırı yayın yapıldığı gerekçesiyle Bakırköy 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ne baÅŸvurduÄŸu; mahkemenin de yayınlara eriÅŸimin engellenmesi kararı verdiÄŸi görünüyor.

Ancak TÄ°B’in 4 saat içerisinde engellenmesi gereken içeriÄŸi 18 Mart’tan beri engellemediÄŸi belirtiliyor.

Zekeriya Öz’ün dilekçesinde “kiÅŸilik hakları, cevap ve düzeltme hakkı, özel hayatın gizliliÄŸi ile kiÅŸisel verilerin korunması gibi bir çok hakkının ihlal edildiÄŸi” belirtilerek sorumlular hakkında cezai iÅŸlem yapılması isteniyor.

17 Aralık’taki yolsuzluk ve rüÅŸvet operasyonunun koordinatörlüÄŸünü yapan Zekeriya Öz o dönemde Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcı Vekiliydi. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Zekeriya Öz’ün Dubai’de yaptığı tatil ile ilgili haber çıkması üzerine Öz hakkında inceleme baÅŸlatmıştı. 7 Ocak’ta ‘geçici atama ile’  Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcı VekilliÄŸi’ne atanan Öz, 11 Åžubat’ta Bolu Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

1968 doÄŸumlu Öz, Türkiye gündemini yıllarca meÅŸgul eden Ergenekon ve Balyoz gibi soruÅŸturmaları yürütmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.